RTL kockica starta 11.01. s programom

RTL kockica starta 11.01. s programom

RTL kockica starta 11.01. s programom

RTL Kockica, najmlađi član medijske grupacije RTL Hrvatska, stiže na male ekrane početkom 2014. godine, točnije 11. siječnja u 11:01 h. Program, koji će biti kombinacija domaće produkcije i stranog programa, nudi raznovrsnost, od animiranih filmova za one najmlađe do dokumentaraca i obiteljskih filmove za one starije. U 18 sati programa koliko će se dnevno prikazivati, mnogi će naći ponešto za sebe.

- Ponosni smo što možemo predstaviti RTL Kockicu. Puno je truda uloženo u pokretanje ovog novog kanala. Uvjereni smo da imamo vrlo zanimljiv program koji je istovremeno edukativan i zabavan. RTL Kockica će nastaviti obogaćivati svoj program novim formatima i idejama - izjavio je Johannes Zuell, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, povodom pokretanja novog specijaliziranog kanala. 

Sam početak prikazivanja programa bit će obilježen posebnom uvodnom emisijom tijekom koje će nas voditelji upoznati sa programskim sadržajem novog kanala. Dan na Kockici je u potpunosti prilagođen ritmu djece, te podijeljen na tri cjeline - jutarnji za najmlađe, zatim za one nešto starije, te večernji termin za mlade i obitelj.

Jutarnji termin, pod nazivom Kockići, donosi nam 'Vatrogasca Vjeku', 'Krpiće', 'Musti', 'Braću koale', 'Malu sportsku akademiju', 'Vremeplov'… 'Mala sportska akademija' rađena u koprodukciji s PBS Centrom sportske izvrsnosti, serijal je prilagođen djeci i vježbama koje djeca mogu izvoditi kod kuće, a sve u svrhu poticanja zdravih navika. 'Vremeplov', rađen u produkciji RTL-a, svaki će dan donositi nekoliko događaja koji su obilježili određeni datum. Program se nastavlja serijalom 'Idemo u zoo' čiji nas voditelj Ivan Kralj uvodi u tajne životinjskog carstva. Serijal je nastao u suradnji sa Zooloskim vrtom Zagreb čiji nam edukatori na djeci prilagodljiv način predstavljaju stanovnike zoološkog vrta.

Popodnevni program će biti nezaobilazan uz 'Najljepše bajke svijeta' - ekranizaciju bajki koje su napisala braća Grimm, te francuski edukativni crtic 'Bilo jednom... Ljudsko tijelo', koji na zabavan način upoznaje djecu sa ljudskim organizmom. 'Mali znanstvenici' je obrazovno-zabavni format domaće produkcije čiji će nas voditelj povesti na put proučavanja pojava i inih eksperimenata.

Večernji termin donosi crtani serijal 'Mali leteći medvjedi', animiranog 'Mr. Beana', a bit ce tu i format domaće produkcije 'Baka priča najljepše priče" s bakama Stankom Šilović i Mirjanom Tomaško Antić koje će nam čitati dobro poznate klasične priče poput Trnoružice, Pinokija, Mačka u čizmama, Zlatokose i brojnih drugih..

Nakon baka, slijedi serija za tinejdžere 'Zvijezda je rođena', a zatim obiteljsko vrijeme uz filmove, klasike, dokumentarce te dugometražne animirane filmove.

Od samog početka emitiranja RTL Kockice gledatelji će na internetskoj stranici www.rtlkockica.hr moći pronaći zanimljive video sadržaje i igre.

Od filmskih klasika poput 'Sisi', 'Malog lorda Fauntleroya', 'Družbe Pere Kvržice', 'Vlaka u snijegu' i 'Čudesne šume' do 'Malih letećih medvjeda', 'Crvenih kapica', 'Oggija i žohara', dokumentaraca i raznovrsnih formata domaće produkcije - sve to samo na RTL Kockici od 11. siječnja u 11.01h. 

24 sata